Veelgestelde vragen

Ik krijg vaak vragen over reiki. Bijvoorbeeld over wat een behandeling inhoudt en of je die kan komen met een behandeling bij een reguliere zorgverlener. Hieronder vind je een aantal vragen en antwoorden.

Hoe gaat een behandeling met reiki in zijn werk?

Als je een healingtraject afspreekt, nemen we aan het begin van je eerste afspraak je klacht, vragen of aandachtspunten door. Ik probeer een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van je gezondheid en klachten. Tijdens de eerste afspraak zullen we dus wat langer met elkaar praten aan het begin. Bij reiki en massagebehandelingen lig je op een behandeltafel. Je hebt bij alle reiki behandelingen je kleren gewoon aan en krijgt een lekker dekentje en een kussen als je dat fijn vindt. 

Ik geef bij reiki de energie met de handen door. Dit betekent dat ik je zacht aanraak. Ik gebruik tijdens de behandeling wanneer dat nodig is ook andere technieken. Denk aan chakra balancing, massagetechnieken, drukpunten en oefeningen. We bespreken ook voeding en voedingspatronen. Na ongeveer anderhalf uur zijn we klaar en kun je lekker bijkomen. Dan heeft jouw lichaam of geest net dat extra zetje energie gekregen. Een reiki ontspanningsmassage duurt wat korter. Lees meer over reiki en drukpunten.

Moet ik speciale kleding aantrekken? 

Voor een reikibehandeling is het fijn als je geen strakke kleding en stugge stof draagt, zoals spijkerbroeken. Trek gemakkelijke loszittende kleding aan. Bijvoorbeeld een joggingbroek. 

Moet ik rekening houden met eten en drinken?

Ja, het is slim om op de dag zelf cafeïne en alcohol te vermijden. Probeer ook van producten met geraffineerde suikers af te blijven. Reiki heeft een sterk ontgiftende werking. Dit betekent dat je lichaam lekker gaat opruimen wat niet bij je hoort. Als je producten met deze stoffen niet eet of drinkt, help je jezelf alvast een handje.

Boek je behandeling nu!

Algemene vragen

Wat is een holistische behandeling?

Holistisch werken betekent dat ik naar jou in het geheel kijk. Bijvoorbeeld, je komt bij me vanwege zere knieën. Dan gaan we natuurlijk werken aan de knieën, maar ik zal ook kijken naar de oorzaak. Die kan zitten in een emotie of door een situatie vanuit je omgeving die je mentaal dwars zit. Of het gaat over voeding of een spirituele oorzaak. Ik ga hierbij uit van de 5 natuurgerichte principes.

Is reiki niet heel zweverig?

Nee reiki is juist een praktische methode om energie te laten stromen. Het geeft je lichaam juist weer even een zetje om zichzelf te helen. Je hoeft dan ook niet heel spiritueel te zijn om het te geven of te ontvangen.

Is er een moment waarop je beter geen reikibehandeling kan krijgen?

Er zijn weinig momenten waarop je het beter niet kan doen. Dit komt omdat reiki altijd doet wat het moet doen. Het vindt zelf zijn weg naar de juiste plek in je lichaam.

Ik ga ook naar een psycholoog of arts. Is een traject of behandeling dan voor mij geschikt? 

Je kunt reiki meestal heel goed combineren met een andere behandeling. Het vult elkaar namelijk vaak juist goed aan. Het is wel belangrijk dat je aangeeft welke behandeling je volgt en bij wie. Doe dit voor je een behandeling of traject bij mij start.

Wordt een behandeling vergoed door de verzekering? 

Afhankelijk van je zorgverzekeraar wordt eventueel een deel vergoed. Dit kunnen we bespreken op het moment dat je besluit om dit traject te doen. Check hiervoor je polis. Een doorverwijzing van de huisarts is niet nodig. De website Zorgwijzer kan je ook verder helpen.