Reiki en acupressuur

Als holistisch energetisch therapeut werk ik vooral met reiki. Reiki helpt het natuurlijk genezingsproces van je lichaam een handje. Dit combineer ik met acupressuur, drukpunten uit de Oosterse geneeskunde.

Wat is reiki?

Reiki is een Japanse heelkunst. Met behulp van handoplegging maakt reiki energie vrij in jouw lichaam. Het is een universele energie of levenskracht. Deze energie is overal en ondersteunt via de handen het zelfgenezende vermogen van je eigen lichaam. Reiki zal zelf de weg vinden naar de plek in je lichaam waar het nodig is en zal daar helend werken.

Het kan goed naast een regulier behandeltraject en vult het vaak mooi aan. Dit komt omdat je eigen proces een beetje hulp krijgt. Niet alleen bij lichamelijke klachten, maar ook bijvoorbeeld bij een burn-out of stress. Ik combineer het met verschillende andere behandeltechnieken, zoals acupressuur.

Wat is acupressuur?

Acupressuur werkt met drukpunten uit de traditionele Chinese geneeskunde. Deze wordt al duizenden jaren toegepast. Vooral in Azië. Het laat mooie resultaten zien, omdat het uitgaat van samenhang in je lichaam in plaats van de klacht alleen.

Acupressuur is een eeuwenoude techniek uit Azië, die het lichaam helpt in balans te komen. Dit doe je door het stimuleren van specifieke punten op het lichaam. Het kan:

  • pijn verlichten
  • stress en angst verminderen
  • de bloedsomloop verbeteren
  • ontspanning bevorderen

Door druk uit te oefenen op bepaalde punten, stimuleert acupressuur de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam. De punten liggen op de meridianen die gedefinieerd zijn in de traditionele Chinese geneeskunde. Het is daardoor een super waardevolle aanvulling reguliere behandelingen.

Hoe gaat een behandeling met reiki en acupressuur in zijn werk?

Afbeelding van een hand met kanji

Als je een healingtraject afspreekt, nemen we aan het begin van je eerste afspraak je klacht, vragen of aandachtspunten door. Zo krijg ik een zo volledig mogelijk beeld van je gezondheid en klachten. Tijdens de behandeling lig je op een behandeltafel. Je hebt bij alle reiki behandelingen je kleren gewoon aan en krijgt een lekker dekentje en een kussen als je dat fijn vindt.

Ik geef de energie met de handen door. Dit betekent dat ik je zacht aanraak. Ik combineer de behandeling wanneer dat nodig is met andere technieken. Denk aan chakra balancing, massagetechnieken, drukpunten en oefeningen. We bespreken ook voeding en voedingspatronen. Na ongeveer anderhalf uur zijn we klaar en kun je lekker bijkomen. Dan heeft jouw lichaam of geest net dat extra zetje energie gekregen. Een reiki ontspanningsmassage duurt soms wat korter.

Tip

Trek gemakkelijke loszittende kleding aan. Bijvoorbeeld een joggingbroek. En vermijd op de dag zelf het liefst cafeïne en alcohol. Reiki heeft een sterk ontgiftende werking.

Ja dat wil ik!

Lijkt dit je wat? Maak snel een afspraak via het contactformulier.