Reiki en oosterse elementen

Als holistisch energetisch therapeut werk ik vooral met reiki. Reiki helpt het natuurlijk genezingsproces van je lichaam een handje. Dit combineer ik met drukpunten uit de Oosterse geneeskunde.

Wat is reiki?

Reiki is een Japanse heelkunst. Met behulp van handoplegging maakt reiki energie vrij in jouw lichaam. Het is een universele energie of levenskracht. Deze energie is overal en ondersteunt via de handen het zelfgenezende vermogen van je eigen lichaam. Reiki zal zelf de weg vinden naar de plek in je lichaam waar het nodig is en zal daar helend werken.

Het kan goed naast een regulier behandeltraject en vult het vaak mooi aan. Dit komt omdat je eigen proces een beetje hulp krijgt. Niet alleen bij lichamelijke klachten, maar ook bijvoorbeeld bij een burn-out of stress. Ik combineer het met verschillende andere behandeltechnieken, zoals acupressuur. Acupressuur werkt met drukpunten uit de traditionele Chinese geneeskunde. Deze wordt al duizenden jaren toegepast. Vooral in Azië. Het laat mooie resultaten zien, omdat het uitgaat van samenhang in je lichaam in plaats van de klacht alleen.

Vanuit de holistische benadering help ik je tijdens een behandeltraject ook om zelf verbanden te leggen tussen je klacht en de mogelijke oorzaak daarvan. En help ik je met het loslaten van opgesloten lichamelijke of emotionele stress die met je klacht te maken heeft, zodat je weer op je eigen lichaam vertrouwt. Je zult patronen en denkwijzen doorbreken, luisteren naar je eigen lichaam en je energiek voelen.

Afbeelding van een hand met kanji