Readings en leggingen

Soms loop je rond met een grote vraag waar je zo mee bezig bent dat je het antwoord zelf niet meer ziet. Het lijkt een soort mist in je hoofd. Of je staat voor een keuze in je leven en je kan maar niet kiezen. De stress hierover grijpt je misschien wel naar de keel. Een reading kan je dan helpen om de mist op te laten trekken. Je ziet het antwoord voor je liggen. Heel concreet en glashelder. 

Runenlegging

Bij een reading met runen stel je een vraag om inzicht te krijgen in verschillende aspecten van het leven, zoals je thuis, werk of persoonlijke groei. 

Ik trek bij een legging verschillende runen. Deze liggen op een vaste plek of volgorde. Door hun eigen betekenis, de betekenis van de plek waarop ze liggen en de onderlinge relatie krijg je een reactie op je vraag. Elke legging heeft zijn eigen unieke betekenis. Ik kies daarom een legging die past bij je vraag of bij het doel van je vraag. 

Runenleggingen zijn geweldig voor zelfreflectie, begeleiding en het verkrijgen van helderheid in het leven. Hoewel er ook intuïtie, symboliek en een vleugje magie bij komen kijken, zijn runen juist heel praktisch. Ze vertellen je recht in je gezicht wat er aan de hand is. En is je vraag vaag? Dan vertellen ze je dat ook. Het kan soms dan ook best heftig zijn, wat de runen je laten zien. Maar zelfs achter de meest heftige rune gloort een sprankje hoop. Dus laat je daar niet door weerhouden. Ga er lekker open in. Je doet de reading voor jezelf. En je weet niet wat je kunt verwachten. We stappen samen in jouw energie en jouw vraag of dilemma. De runen zullen je een antwoord of richting geven. 

Let op! Ik kan niet alle vragen beantwoorden. De runen zullen je niet vertellen of je binnenkort de liefde van je leven ontmoet. Wel kunnen ze je vertellen hoe je met deze wens om kan gaan. Een vraag over de dood of relaties kan ik dus weigeren te stellen aan de runen.

Je investeert:

 • Reading 30 minuten 30 euro
 • Reading 60 minuten 45 euro

Als je het fijn vindt, kan ik je naderhand de legging en de boodschap nog per e-mail toesturen. 

Ik doe de readings bij mij in de praktijk of online. Maak snel een afspraak via het contactformulier.

FAQ’s over runen en readings

Wat zijn runen?
Runen zijn een oud schrift. Het werd gebruikt door de Germanen en de Vikingen. Elke letter is eigenlijk een woord met een aantal betekenissen. Ze hebben altijd al een ritueel functie gehad. Er is een mooi verhaal dat Odin de runen heeft verkregen door zichzelf op te offeren en 9 dagen en nachten zonder eten en drinken aan de wereldboom Yggdrasil te hangen. Uiteindelijk onthulde de boom de geheimen van de runen aan hem. De god van de weidsheid, kennis en magie deelde de kennis met de mensen.

Runen zijn toch heel zweverig? 
Wat mij betreft niet. Ik vind het een ongelooflijk aardse en natuurlijke manier van werken met vragen en keuzes waar je voor staat. Je neemt juist een kijkje naar binnen in plaats van dat je gaat zweven boven de tafel. 

Hoe komt er een antwoord op mijn vraag? Via een gids? 
In mijn visie geef je eigenlijk zelf antwoord op je vraag. Het is je eigen intuïtie die direct antwoord op je vraag geeft. Of via mij als je een online reading doet. Als je werkt met gidsen of daarin gelooft, kan het overigens best zo zijn. 

Kan ik alle vragen stellen die ik wil? 
Helaas kan dat niet. De runen geven een concreet antwoord op een concrete vraag. Is je vraag vaag? Dan het antwoord ook. Daarnaast kun je zelf keuzes maken in je leven. Die bepalen ook hoe je toekomst zal verlopen. Die ligt dus nog niet vast. Vragen over relaties of de dood kunnen de runen daarom vaak niet beantwoorden.

Kun je met runen de toekomst voorspellen? 
De toekomst ligt nog niet vast. Daarnaast kun je zelf keuzes maken in je leven. Die bepalen ook hoe je toekomst zal verlopen. Je kunt dus zelf na een reading de hele zaak al veranderen. De runen geven je daarom een handreiking, een leidraad. Je kunt dus wel een vraag stellen over de toekomst. De runen vertellen je wat je kan doen, wat er mogelijk is of hoe het er nu uitziet. Het is aan jou of je daar iets mee doet. Of niet natuurlijk. 

Leg je ook tarot of orakelkaarten?
Ik leg ook tarotkaarten of orakelkaarten, maar alleen in overleg. Een combinatie met de runen is ook mogelijk.

Wat is het verschil tussen de tarot en runen?
De tarot bestaat uit een set van 78 symbolische kaarten die onderverdeeld zijn in de grote en kleine arcana. Het heeft een gestructureerder en uitgebreider interpretatiesysteem. Elke kaart heeft zijn meerdere eigen symbolen en betekenissen. Runen zijn gebaseerd op een ouder schrift. De oude Futhark waarmee ik werk, heeft 24 tekens plus de wyrdrune. Elke rune heeft een betekenis die soms specifieker is dan bij de tarot-kaarten. De interpretatie is directer. De vragen en situaties dus ook specifieker. De tarot is vaak mystieker en bevat meer symboliek. En dat geldt eigenlijk ook voor de meeste orakelkaarten. Terwijl runen meer verbonden zijn met het aardse en soms zelfs pragmatische kant van het leven.

Wat kost een reading? 

 • Reading 30 minuten € 30,-
 • Reading 60 minuten € 45,-

Voorwaarden voor een reading

Let op, er gelden algemene voorwaarden. Deze voorwaarden voor een reading zijn aanvullend.

 • Je betaalt je reading van tevoren volledig. Je betaalt binnen 24 uur. 
 • Je bent minstens 18 jaar oud.
 • Je telefoon staat uit of stil. We willen niet gestoord worden tijdens de reading. 
 • Is de reading online? Zorg voor een goede internetverbinding.
 • Ik behoud het recht om een reading te weigeren (afhankelijk van de redenen/omstandigheden).
 • Ik begrijp het als je iets te laat bent, maar dit gaat van je geplande tijd af. Als ik niets van je hoor voor de afspraak, mag ik deze afzeggen zonder teruggaaf van de betaling. 
 • Denk je dat je te laat komt? Mail me dan zo snel mogelijk. Na 10 minuten zie ik het als een no-show en breng ik het volledige bedrag in rekening.
 • Je hebt het recht om tot 48 uur van tevoren je reading af te zeggen. Hiervoor gelden de algemene voorwaarden. Je zult een nieuwe reading moeten boeken en betalen. Neem gerust contact met me op via info@ praktijkkievitsheuvel.nl als het je niet lukt om op tijd te komen.
 • Door een reading te boeken geef je aan dat je op de hoogte bent en het eens bent met mijn voorwaarden.
 • Staat het antwoord van de reading je niet aan? Dan is dat zo. Dan krijg je je geld niet terug. Je betaalt voor mijn tijd en mijn diensten. Helaas kan het zijn dat de legging iets vertelt dat je liever niet hoort. Dit kan geen reden zijn om je geld terug te vragen.