Kneuzing

Laatst viel mijn neefje hard op de grond. Pijn aan zijn arm. Gelukkig kon hij zijn arm nog bewegen, maar dat wilde hij op dat moment niet. Hij wilde lekker bij zijn moeder op schoot en ik ben ernaast gaan zitten.

Ik heb toen enkele acupressuurpunten toegepast om de pijn te verlichten en de genezing te bevorderen. En wat reiki gegeven natuurlijk. Kort want oh oh die spanningsboog. Kinderen behandelen is tof, want ze geven heel goed aan wat ze voelen.

Hoe kan acupressuur helpen bij kneuzingen?

Acupressuur balanceert de stroom van Qi, de levensenergie, in het lichaam. Een goede stroming van Qi is super belangrijk voor je gezondheid en het herstel van weefsels. Een kneuzing is een blokkade in de energiestroom. Acupressuur haalt de blokkade weg en daardoor kan de Qi goed bij de pijnlijke plek komen. Dit zorgt ervoor dat je kan herstellen.

Het verbetert verder de bloedcirculatie, waardoor meer zuurstof en voedingsstoffen naar de pijnlijke plek gaan. Hierdoor geneest de plek sneller.

Het helpt ook bij het verwijderen van afvalstoffen. En het voert overtollige vloeistoffen af die zwelling en pijn kunnen veroorzaken.

Endorfines komen vrij. Dit zijn natuurlijke pijnstillers die het lichaam zelf maakt. Je voelt daardoor minder pijn.

De spieren die vlakbij de kneuzing liggen, ontspannen. Hierdoor voel je minder spanning en neemt de kans op spasmen af. Dit zorgt voor minder druk op het gekneusde gebied en zorgt voor een snellere genezing.

Acupressuur is ook gewoon heel ontspannend voor je lichaam. Ontspanning en minder stress zijn goed voor het immuunsysteem en dan genees je beter.

Ook hier duikt het punt Dikke darm 4, hegu, weer op. Het zit tussen de duim en wijsvinger. Hier schreef ik eerder al over. Dit punt helpt tegen pijn in het algemeen. (niet bij zwangerschap)

Oefen zachte maar stevige druk uit op drukpunten. Dit doe je 1 of 2 minuten.

Dit is een tipje van de sluier. Bij een behandeling met acupressuur bespreken we je klachten en doe ik een uitgebreid onderzoek. Voor een afspraak, vul het formulier in.