Rugpijn

Vandaag deel ik graag met jullie waarom acupressuur zo fijn is bij rugpijn. En dat dat niet eens op de rug zelf hoeft.

Je kunt verschillende punten masseren. Sommige daarvan liggen langs de blaasmeridiaan. Deze lange meridiaan loopt als een lijn over de rug tot aan de voet.

De drukpunten zorgen voor een betere doorbloeding, minder spierspanning en minder stress. De energie, qi, gaat weer lekker stromen door je lichaam. En de rugpijn neemt af.

Hoe dat werkt?

  • Blaas 40, weizhong, in het midden van de knieholte, minder pijn in de lage rug en de benen.
  • Blaas 60, kunlun, aan de buitenkant van de enkel tussen de achillespees en de knobbel van het bot, ontspant de rugspieren en verlicht de pijn. (niet bij zwangerschap)
  • Nier 3, taixi, tussen de knobbel van de binnenkant van de enkel en de achillespees, versterkt de rug en verlicht de pijn.

Gaat ook heel fijn samen met Dikke darm 4, hegu, tussen de duim en wijsvinger. Hier schreef ik eerder al over. Dat punt helpt tegen pijn in het algemeen waaronder de rug. (niet bij zwangerschap)

Oefen zachte maar stevige druk uit op elk punt. Dit doe je 1 of 2 minuten.

Let wel op, ben je zwanger? Blijf er dan af! Want enkele punten wekken ook weeën op.

Dit is een tipje van de sluier. Bij een behandeling met acupressuur bespreken we je klachten en doe ik een uitgebreid onderzoek. Neem contact op voor een afspraak. Dit kan via het formulier.