Malaise

Vandaag wil ik het graag over een punt hebben dat helpt bij verschillende klachten. Denk aan vermoeidheid, uitputting of algehele malaise, nervositeit, examenvrees en pijn in de knieën.

Acupressuurpunt Maag 36, Zu San Li, is vooral een heel fijn punt bij maagzuur, misselijkheid of diarree.

Het is ook een heerlijk aardend punt. Het voedt je en versterkt daarmee je immuunsysteem. Hierdoor voel je je minder moe en gestrest. En het is een fijn punt omdat helpt bij verzakkingen. Omdat het helpt bij het vasthouden van je energie en kracht.

Je vindt het punt aan de buitenkant van je onderbeen, ongeveer 4 vingers onder de knie. Je voelt daar een soort rand van het scheenbeen.

Als je Maag 36 masseert, stimuleer je de doorbloeding en energiestroom in het lichaam. Je spijsvertering en maagfunctie worden hier blij van. En het vermindert misselijkheid. Heerlijk in combinatie met pericard 6 op de binnenkant van de pols waar ik al eerder over verteld heb.

Het stimuleert ook de afgifte van endorfines. Het fijne van endorfines is dat ze een natuurlijke pijnstillende werking hebben en en passant misselijkheid verminderen. Kortom weg met die malaise.

Dit is een tipje van de sluier. Bij een behandeling met acupressuur bespreken we je klachten en doe ik een uitgebreid onderzoek. Voor een afspraak, check het afsprakenformulier op deze website.