Langzamere informatieverwerking

Vorige week heb ik verteld over neurodivergentie. Vandaag ga ik dieper in op een voorbeeld. Sommige mensen hebben te maken met een langzamere informatieverwerking. Dit kan zorgen voor stress, boosheid of frustratie, vermoeidheid en zelfs hoofdpijn. Dan is het een mooi moment om holistisch energetische therapie, zoals reiki of acupressuur in te zetten. 

Wat levert het je op?

  • Stressvermindering, als je minder stress hebt gaat informatieverwerking ook beter.
  • Betere concentratie, behandeling van bijvoorbeeld het gebied bij het derde oog (yintang) tussen de wenkbrauwen, helpt bij de focus op taken en informatie.
  • Ontspanning, van reiki en acupressuur raak je heerlijk ontspannen. Als je spieren ontspannen krijgt je geest rust en kan deze beter functioneren en mogelijk efficiënter werken.
  • Energieniveau, sommige acupressuurpunten kunnen helpen het energieniveau te verhogen. Dit kan gunstig zijn voor mensen die moeite hebben met het verwerken van informatie vanwege vermoeidheid.
  • Hoofdpijnvermindering, vaak krijg je hoofdpijn van stress en concentratieproblemen. Dan kunnen Reiki en acupressuur helpen deze te verlichten. En passant verbetert dat mogelijk ook de cognitieve functie. Hoe fijn is dat! 
  • Bloedsomloop, acupressuur heeft een positief effect op de bloedsomloop. Dit is goed voor de zuurstof en voedingsstoffen in het bloed. Die komen ook in de hersenen. 

Dit is een tipje van de sluier. Bij een holistisch energetische behandeling bespreken we je klachten en doe ik eerst een uitgebreid onderzoek. Soms kan het nodig zijn om naar een arts of medisch specialist te gaan. Maak een afspraak of neem contact op voor meer informatie.