Neurodiversiteit

Gisteren was ik aanwezig bij een lezing over neurodiversiteit. Neurodiverse mensen hebben bijvoorbeeld hoogsensitiviteit, dyslexie of dyspraxie (dan doet de fijne motoriek minder goed mee). Maar ook ADHD en vormen van autisme vallen hieronder. Neurodiversiteit is een omschrijving voor een groep mensen die net even anders denken en doen dan de grote meerderheid. Je kunt het vergelijken met de bedrading in een apparaat. Meestal doet het apparaat het prima als een draadje net even anders zit, maar soms duurt het dan wat langer of gaat ie juist sneller lopen. Of moet je meer moeite doen om het apparaat aan te zetten.

Neurodiverse mensen zijn vaak heel gevoelig voor prikkels. Daardoor zullen ze sneller last krijgen van bijvoorbeeld veel licht en geluid, lichtflitsen en grote groepen mensen. Ze kunnen er zelfs stress en paniek aan overhouden. Reiki kan dan een heel fijn middel zijn om tot rust te komen. Het herstelt namelijk je energiebalans en zorgt ervoor dat je minder last krijgt van vervelende emoties.

Reiki is energie en tijdens een behandeling met reiki gaan je eigen lichaam en geest aan de slag om zichzelf te helen. Het fijne is dat een behandeling diepe ontspanning geeft. Niet alleen aan je lichaam, maar dus ook aan je geest en emoties. Je voelt de rust en daardoor neemt de overprikkeling of misschien zelfs stress af. Reiki is ook ideaal voor neurodiverse mensen en kinderen omdat het de ontspanning geeft zonder dat je daarvoor moeilijke dingen hoeft te doen. Waar je bij meditatie nerveus kan worden van het idee dat je nergens aan mag denken, is dat bij reiki niet nodig. Je brein mag gaan, reiki doet zijn werk. De ontspanning van een behandeling helpt je op andere momenten bij concentratie en het omgaan met prikkels. En je gaat er beter van slapen. Hoe fijn is dat!

Dit is een tipje van de sluier. Bij een behandeling met reiki bespreken we je klachten en doe ik eerst een uitgebreid onderzoek. Soms kan het nodig zijn om naar een arts of medisch specialist te gaan. Maak een afspraak of neem contact op voor meer informatie.